De Avensi zitbal

Rugpijn, hoe ontstaat rugpijn eigenlijk en hoe kan ik er wat aan doen?

Rugpijn ontstaat door een slechte langdurige houding, bijvoorbeeld als je de hele dag door op een bureaustoel een slechte houding hebt dan zorgt dat ervoor dat je pijn krijgt in je rug. Omdat het bij veel mensen niet zo makkelijk is om de zithouding te veranderen kunnen ze wel wat hulp gebruiken.

Rugklachten door zittend werk

Eén van de meeste voorkomende oorzaken van rugpijn tijdens het zitten is een verkeerde lichaamshouding tijdens kantoorwerk. Denk bijvoorbeeld aan onderuitgezakt zitten of met een gebogen nek achter de computer zitten. Dit zorgt niet alleen voor rugpijn maar ook voor een slechte concentratie. Doordat je focus grotendeels uitgaat naar de pijn in je rug kan je je niet meer goed concentreren op wat je echt moet doen, je werk.

Oplossing voor rugklachten tijdens het werk

De oplossing voor dit probleem is de zitbal van Avensi, Een zitbal zorgt ervoor dat je automatisch goed gaat zitten. Vooral bij langdurige stilzitten gaan de meeste mensen een verkeerde houding aannemen.  Met een zitbal wordt je gedwongen een betere zithouding aan te nemen. Dit zal voor de meesten mensen rugklachten doen wegnemen of verminderen. De bureaustoel in afwisseling met de zitbal zorgen voor een comfortabele houding door de dag heen.

De Avensi zitbal is ontstaan uit de nood voor een andere zitoptie dan een bureaustoel door pijn in de rug en in de billen. Deze pijn kan vaak verholpen worden door het gebruik van een zitbal. In tegenstelling tot alleen een PVC binnenbal zorgt de hoes ervoor dat de sterkte in de bal blijft, waardoor deze ook niet te zacht om op te zitten wordt. Fysiotherapeuten adviseren een zitbal om pijn in de rug door zitten te verminderen.

Wat doet een zitbal precies?

Een zitbal als stoel gebruiken achter je bureau zorgt voor een dynamische zithouding. Doordat de bal je houding continu corrigeert, train je de buik- en rugspieren. Heb je een verkeerde zithouding en lage rugpijn? Dan is de kantoor zitbal een mooie oplossing. Door het trainen van de rugspieren versterk je je rug en speciaal je onderrug. Hiernaast train je ook je bekkenbodemspieren. Door de dynamische beweging op de zitbal wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Een goede doorbloeding zorgt voor meer zuurstof naar je hersenen. Hierdoor verhoog je je concentratie én je productiviteit. (Heine de bruin, 2016)

Wat andere mensen zeggen

De Hr. J. van Dijk

“Fijn om je houding te "resetten". Heb zelf erg vaak dat ik onderuit begin te zakken op mijn bureaustoel naarmate de dag vordert. Door de zitbal word je weer actief in je houding en helpt zeker om je postuur goed te houden!”

 

 

De Hr. L. Pape

“Zeer fijne zitbal, stevig en mooi design. Blijft ook mooi op zijn plaats liggen. Goed voor de rug, je wordt gedwongen om wat rechter te gaan zitten. Door de stof eromheen zit het ook fijner dan de PVC bal die ik eerst had.”

De Hr. P.W. Koetse

“Ik had altijd last van mijn rug als ik een hele dag op kantoor had gezeten, door af en toe te wisselen met deze bal is dat helemaal verdwenen, echt geweldig.”